x

Tudásbázis

ENTERSys - jövedéki engedélyes készletgazdálkodási programrendszer
ENTERSys - jövedéki engedélyes készletgazdálkodási programrendszer
NAV Online adatszolgáltatás
A számlázó programunkba beépítettünk egy védelmet, hogy legfeljebb csak 3x lehet elküldeni egy számlát, mert az ilyen NAV szerver kimaradások okozta számla küldés próbálkozások teleszemetelték az adatbázisainkat. Ezért ha már megvolt a számla küldésének 3x próbálkozása és nem tudta elküldeni akkor ki kell törölni a számla küldés előzményét és újra kell küldeni a számlákat az alábbi lépések alapján:
 
A sárga színnel jelzett számla küldését ki kell törölni az előzmények listából a NAV Online számla adatszolgáltatás menüpontban, ahol a sárga színű számlákra kattintsunk nyugodtan a Küldés előzmények törlése listából menüpontra:Majd a kitörölt és nem beküldött számlákat meg kell keresni a számlák listája menüpontban:


és a kiválasztott számlára jobb egér gombra kattintva kell az alábbi menüpontot megnyitni és újra beküldeni a számlát:
A beküldést követően befogadásra kerülnek a számlák érdemes várni legalább egy 240 másodpercet a feldolgozásig.
Bizonyos esetenként előfordul olyan, hogy az ENTERSys program elküldi a számlát, de valamiért nem kapunk vissza választ, hogy befogadva vagy hibás, ezért az ENTERSys program 120 másodperc múlva újra küldi. Összesen 3x probálkozik a rendszer küldéssel. Majd az egyik küldés közben már csak azt a választ kapjuk vissza, hogy már van ilyen számla beküldve.

Tehát az ENTERSys elküldte, csak nem kapott sikeres visszajelzést arról, hogy sikeresen beküldve és egy számlát csak egyszer lehet beküldeni.
Az ilyen esetekben nem lehet már mást tenni, mint az ENTERSys programban egyszerűen sikeresen beküldöttre állítani a jelzőt a NAV Online menüpontban, mert valójában ezen számlák beküldésre kerülte, de a sikerességét már a gazdálkodó tudja ellenőrizni a saját céges ügyfélkapujával bejelentkezve az onlineszamla.gov.hu oldalon.

Ha az ENTERSys egyszer már beküldte, akkor az ENTERSys programból már nem lehet újra küldeni, már csak az onlineszamla.gov.hu felületen lehet vele bármit is tenni.

Webshop szinkron
Webshop szinkron

Elérhetőség