x

Automatizált bevételezés / átárazás csv állomány alapján funkció

Az ENTERSys programban elérhető egy külön opcionálisan megvásárolható modulként a tömeges bevételezés / átárazás funkció csv állomány alapján:

A Bevételezés menüpont, Bevételezések listája / nyomtatása almenüponton belül található a Bevételezések beolvasása fáljból (csv) lapfül:

Az itt megjelenő ablakban lehetőségünk van három féle módon csv állomány beolvasására:
 
1. Csak bevételezés
Ebben az esetben egy olyan csv / excel állományt kell létrehoznunk, melyben szereplő cikkszámok már szerepelnek az ENTERSys programban, már korábban felvoltak véve. Vagy új termékként azért kell manuálisan felvenni, mert olyan sok paramétert kell megadni egy termékhez, hogy az nehezebben kezelhető már egy csv / excel állományban.
  • „Csak bevételezés” beolvasás sémája a következő: Cikkszám;Mennyiség (tizedesjel (.) pont);Beszerzési ár (tizedesjel (.) pont);Lot; 
Ez alapján egy Excel állományt kell elkészíteni a megfelelő beolvasáshoz az alábbi példa szerint:


A fenti minta alapján elkészített állományt betudjuk olvasni a menüpontban az alábbiak szerint. A program ellenőrzi az egyes adatsorokban az adatok helyes kitöltését. Ha üres adatot talál hibát jelez és nem engedi a beolvasást, ha egy mennyiség vagy ár oszlopban nem szám adatot érzékel, akkor szintén hibát jelez. Amennyiben a beolvasás sikeres, a fájl formátuma megfelelő, akkor elérhető a Bevételezés indítása gomb, amennyiben kiválasztottuk a beszállító adatait és a bizonylat számot.2. Bevételezés és új termék felvétele:
A funkció annyiban különbözik az 1-es menüpontban leírtaktól, hogy ha a program olyan cikkszámot talál ami még nem létezik az ENTERSys programban, akkor a terméket fel is veszi új termékként a terméktörzsbe. 
  • Ebben az esetben a csv / excel állomány sémája a következő: Cikkszám;Mennyiség(tizedesjel (.) pont);Beszerzési ár (tizedesjel (.) pont);Vonalkód;Eladási ár(1)(tizedesjel (.) pont);Terméknév;
Ez alapján egy Excel állományt kell elkészíteni a megfelelő beolvasáshoz az alábbi példa szerint:


A minta fájl beolvasását követően azt a terméket melyet a program nem talál, azt üres terméknévvel jelöl a menüpontban és új termékként felveszi, ezzel is tudjuk ellenőrizni hogy a megadott adatok alapján új termékről van szó.3. Átárazás
Az átárazás funkciónak köszönhetően, lehetőségünk van csv / excel állományt beolvasva tömeges átárazásra az alábbiak szerint.
A funkcióban kiválasztható, hogy eladási ár 1-től 8-ig lehetséges az árak megadása tetszőleges igény szerint. Ebben az esetben a beszállító adatokat nem kell kitölteni.
  • Az esetben a csv / excel állomány sémája a következő: Cikkszám;Eladási ár(1)(tizedesjel (.) pont);
Ez alapján egy Excel állományt kell elkészíteni a megfelelő beolvasáshoz az alábbi példa szerint:


A minta fájl beolvasása után:


A fájlok beolvasását követően a program a csv állományt átnevezi .old kiterjesztésű állományra és a fájlnévhez hozzáadja a beolvasás dátumát.
Ezzel elkerüljük azt, hogy véletlenül még egyszer beolvassunk véletlenül egy olyan állományt melyet már beolvastunk.

Elérhetőség